'Over ons' pagina: 3 clichés die je beter vermijdt

‘Over ons’ pagina schrijven? Vermijd deze 3 clichés

Als tekstschrijver kom ik het vaak tegen. Professionele bedrijven met enthousiaste medewerkers die echt voor een langdurige klantrelatie gaan. Niks mis mee, behalve dat iedereen het zegt - en je klant zegt het niets. Want wat betekenen die dingen nu eigenlijk en onderscheid je jezelf hiermee van de rest? Drie clichés die je beter vermijdt - en hoe je een ‘Over’ tekst dan wel schrijft.

Cliché #1 : Over ons

Over ons? Nee, over de klant! Websurfers willen snelle antwoorden, geen ellenlange missies en visies. Zij willen weten: 1) vind ik hier wat ik zoek?; 2) is dit een betrouwbare partij?; en 3) wil ik contact opnemen? Bied je lezers gelijk de antwoorden die ze zoeken. Maak duidelijk wat je doet, benoem concreet wat jouw bedrijf onderscheidt van de rest (zie ook cliché #2) en laat je lezer eenvoudig contact opnemen (hou je contactformulier zo simpel mogelijk).

De over-pagina is de ideale plek voor een push, want als mensen daar komen zijn ze waarschijnlijk al redelijk geïnteresseerd. Gebruik die kans! Wil je toch informatie delen over bijvoorbeeld de bedrijfsgeschiedenis, voor een persoonlijke touch? Bewaar deze tekst voor het einde van de pagina (tenzij je een 300-jarig jubileum viert) en hou het short and sweet.

Cliché #2: Betrouwbaar, ervaren, ontzorgen, enzovoort

Stuk voor stuk wenselijk, maar ook vreselijk nietszeggend. ‘Betrouwbaar’ weet je pas na de samenwerking (of van horen zeggen, hint hint testimonials). Voor ‘ervaren’ geldt ook show, don’t tell (25 jaar ervaring, 1,300 klanten, jaarlijks zesdubbeldwars gecertificeerd, logo’s van gerenommeerde klanten, etc.). ‘Ontzorgen’ is nog zo’n term om uit het raam te gooien, want iedereen die iets voor een ander doet ‘ontzorgt’ de ander - ook als je er compleet voor zet. Maak het concreet of vermijd het.

Cliché #3: Het kopje koffie dat altijd klaar staat

Een kopje koffie klinkt heel vriendelijk, maar welk kantoor weigert zijn klanten dat? Zelf de AH geeft je een gratis bakkie! Weinig onderscheidend dus en daarnaast vrij kneuterig. Bied je je klanten een service of komen ze op de koffie? Wil je iets zeggen in de trant van bereikbaarheid voor je klanten, zeg dan gewoon wat je bedoelt. Heb je een spreekuur? Hebben klanten een vast contactpersoon? Beantwoord je mailtjes binnen een werkdag? Beloof iets concreets en maak het waar.

Met deze tips ga je zelf aan de slag met je ‘Over’ tekst. Is de moed je in de schoenen gezakt? Laat deze wijsneus jouw ‘Over’ tekst schrijven. Kijk hier voor meer informatie of neem direct contact op.