Wat kost een tekstschrijver?

Wat is het uurtarief van een tekstschrijver?

“Wat kost zo’n tekst ongeveer?” Een logische vraag. Als ondernemer moet je nu eenmaal op je kosten letten. Wees gerust. Betere teksten tegen aantrekkelijke prijzen, het is mogelijk. Lees verder.

Wat kost een tekst? 

Wat je niet wilt horen is een diepe zucht, een lange pauze en dan: “Dat kan ik zo snel even niet zeggen.” Als klant bel je om een indicatie. Natuurlijk spelen factoren mee in de prijs, maar een schrijver kan wel een ruwe schatting geven. De slimme schrijver zet wat prijzen op de site. Zo weet je gelijk of die schrijver bij jouw budget past.

Wibra of Chanel

Voor een wintertrui kies je waarschijnlijk ook niet tussen of Wibra óf Chanel. Je gaat voor iets ertussenin. Zo werkt dat ook voor teksten. Als je €20,- betaalt voor je webtekst, dan is de kans groot dat die tekst aan alle kanten rammelt. Het andere uiterste is de schrijver met een uurtarief waarvan je hartkloppingen krijgt.

wat dan wel?

Kies de gulden middenweg. Dat hangt natuurlijk ook af van je budget en hoe belangrijk je tekst is. Als ondernemer met groeiambities is een goede webtekst bijvoorbeeld heel belangrijk. Daarvoor trek je natuurlijk meer uit dan voor een interne mail.  

De gulden middenweg is ook de prijs waarvoor een schrijver goede kwaliteit kan leveren. Een tekstschrijver die goede kwaliteit levert volgt trainingen, is lid van een beroepsvereniging en heeft een verzekering voor gekneusde vingers. 

maar Ik heb een beperkt budget

Ook met een beperkt budget beperkt zijn er opties. Stel zelf je tekst op en laat deze redigeren of herschrijven. Dat spaart tijd en geld. Heb je vaker teksten nodig? Volg dan een schrijftraining. Daarmee leer je hoe je zelf heldere teksten schrijft. Ik ben bijvoorbeeld groot fan van de cursussen van de Hogeschool Utrecht.

Meer weten? 

Neem contact op, lees meer over mijn werkwijze, of bekijk de tarieven.