(G)een rib uit je lijf

Een betere tekst een rib uit je lijf? Niet nodig.

“Wat kost zo’n tekst ongeveer?” Een logische vraag. Als ondernemer moet je nu eenmaal op je kosten letten. Wees gerust. Betere teksten tegen aantrekkelijke prijzen, het is mogelijk. Lees verder.

Wat kost een tekst? 

Wat je niet wilt horen is een diepe zucht, een lange pauze en dan: “Dat kan ik zo snel even niet zeggen.” Als klant bel je om een indicatie. Natuurlijk spelen factoren mee in de prijs, maar een schrijver kan wel een ruwe schatting geven. De slimme schrijver zet wat prijzen op de site. Zo weet je gelijk of die schrijver bij jouw budget past.

Wibra of Chanel

Voor een wintertrui kies je waarschijnlijk ook niet tussen of Wibra, of Chanel. Je gaat voor iets ertussenin. Zo werkt dat ook voor teksten. Als je €20,- betaalt voor je webtekst, dan is de kans groot dat die tekst aan alle kanten rammelt. Het andere uiterste is de schrijver met een uurtarief waarvan je hartkloppingen krijgt. Luister naar je oma en kies de gulden middenweg. 

Wat is die gulden middenweg? 

De gulden middenweg is de prijs die voor jou betaalbaar is. Betaalbaar hangt af van je budget en hoe belangrijk je tekst is. Als ondernemer met groeiambities is een goede webtekst bijvoorbeeld heel belangrijk. Daarvoor trek je natuurlijk meer uit dan voor een interne mail over de vrijdagmiddagborrel (hoewel dat ook heel belangrijk is).  

De gulden middenweg is ook de prijs waarvoor een schrijver goede kwaliteit kan leveren. Een tekstschrijver die goede kwaliteit levert volgt trainingen, is lid van een beroepsvereniging en heeft een verzekering voor gekneusde vingers. 

Ik heb een beperkt budget

Ook met een beperkt budget beperkt zijn er opties. Stel zelf je tekst op en laat deze redigeren of herschrijven door een tekstschrijver. Dat spaart tijd en geld. Heb je vaker teksten nodig? Volg dan een schrijftraining. Daarmee leer je hoe je zelf heldere teksten schrijft. 

Meer weten? 

Wil je meer weten over tarieven, teksten laten schrijven, of zelf schrijven? Vraag op de homepagina mijn informatiepakket aan of neem contact op.